Reštaurácie v Manhattne

Příspěvek byl publikován v rubrice Manhattan. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Odpovedať

12 Komentáře zapnuto "Reštaurácie v Manhattne"

Katherine Havilliard
Člen

Katherine milovala restaurace. Dnes měla chuť i do nějaké zajít. V klanu patřila k těm níže postaveným upírům, takže jí překvapilo, že se s ní chce sejít Lucy Mikaelsnová. Ona patřila k těm hodně vysoce postaveným. Co od ní mohla chtít? Tak se posadila k jednomu ze stolů a čekala až se ukáže.

Lucy Mikaelson
Člen

(Věděla že restaurace je pro schůzku svělé místo, když potřebuje řešit záležitosti které by jinde než v restauraci mohly vyznít zvláštně a slyšet by je mohl téměř každý. Když jí to nevyšlo s čarodějkou doufala že její vlastní druh k ní nebude takto lhostejný. Alespon co se týče upírů co jsou v klanu pod ní. Ano. Někteří k ní vzhlíželi jiní by jí v mžiku rádi rozsápali hrdlo, tedy ne že by se k ní někdo dostal tak blízko aby se o to mohli jen pokusit. O některé nižší upíry se i zajímala osobně a právě Katherine byla jednou z nich. Nejen protože (měřeno v upířích letech) byla jen o pár let mladší, ale také proto že z těch málo setkání si pamatovala její oddanost a i to jí vedlo k závěru, že si zaslouží mnohem víc než se jí dostává. Měla v úmyslu jí to dát, samozřejmě ne zadarmo. Cenu s ní ale probere při lepším u hlavního jídla a ne hned u předkrmu. Lucy vždy chodila přesně nikdy ani o minutu dříve či pozdě. Vešla do restaurace a zamířila ke stolu kde řekla že se sejdou, bylo to v ústraní někde kde mohli mluvit naprosto otevřeně. Katherine už tam čekala. A tak se usadila naproti ní, a spustila) ***Díky že jsi přišla Kat*** ( Řekla jí tak, aby si její společnice nemyslela že jí ani nezná jménem.)

Katherine Havilliard
Člen

(Když se otevřeli dveře, uviděla jak Lucy vešla dovnitř. Sebevědomě jako vždy. Sedla si naproti ní a pozdravila ji. Trochu se zarazila nad tím, že jí řekla Kat. Moc lidí jí takhle neříkalo.) Zdravím Lucy.(Přemýšlela nad tím jestli to na ní vybalí hned. Podle jejího výrazu to vypadalo, že se k tomu dostanou až při dezertu, možná.) Jaký jsi měla den? Počkat nech mě hádat vsadím se, že úžasný jako vždy. Nebo nemám pravdu? (Zazubyla se na ni. Dvakrát naměla Lucy v lásce, ale pořát patřila k příjemnější upírům z Onyx.)

Lucy Mikaelson
Člen

(Ten sarkazmus v jejím hlase by nepřeslechl ani hluchý, ale proč ne, sranda musí bejt. Ikdyž by bylo zajímavé jí jednoduše přinutit aby udělala co potřebuje, nejlepší možností je zkusit to podobrém a teprve až v krajních situacích sahat po násilí. Navíc potřebuje aby jí věřila a ona mohla věřit jí. Spojenci se hodí a jelikož Lucy už nebavilo čekat, rozhodla se tedy jednat a tudíš začít shromaždovat lidi, kteří si jí budou vážit a ona si bude moci vážit jich. Nejlepší by bylo mít start s čarodějkou, ale to bude muset vyřešit později. Konec konců čarodějky měla v úctě ale nedá se jim věřit, kdo ví třeba právě takto ony pohlíží na upíry a lidé stojící mezi nimi nevěří nikomu, někdy ani samy sobě. Rychle tyto myšlenky zahnala na to aby se zabývala čaroděkami bude spousta času ale někdy jindy, ne ted, ne když je před ní takováto příležitost. Trvalo jí to dlouho přeně 15 let než konečně dořešila i ten sebemenší detail a odstranila každičkou bybičku.) ***Vlastně ano, byl to skvělý den*** (Odpověděla s lehkým úsměvem na rtech nýbřž hladně. Pak se již široce usmála a zeptala se.) ***A co ty jaký byl tvůj den? Ani nemusím hádat protože tuším. Nuda, víš někdy si říkám jak jsem mohla žít, tam kde jsi ted ty a nezbláznit se z toho.***(Pronesla to jako jedovatou poznámku, která ale nesla i svou skrytou podstatu a tou bylo to že. At se to Katherine líbilo nebo ne, Lucy v hyenarchii klanu stála nad ní. Ovšem nesjednala si s ní schůzku aby se jí vysmívala do očí, však taky jak řekla kdysi byla tam kde je ted ona. A kdyby jí někdo nabídl to co se ona chystá nabídnou jí. No řekněme že by to nebrala na lehkou váhu, netušila jak by se rozhodla kdyby Matthias přišel a dal jí na výběr. A to je přesně to co ona dělá pro Katherine, tím co nabízí jí dává možnost volby.) ***Co bys řekla, kdybych ti nabídla rychlejší cestu k jistému postavení v klanu než je jen čekat až se objeví něco v čem zazáříš a vůdce tě vyzdvihne. Hmm? Co bys mi odpověděla?*** (Se zvídavě vzednutým obočím si usrkla červeného vína, které mezitím číšník přinesl a nalil do dvou připravených sklenic. A čekala až její společnice její slova zpracuje.)

Katherine Havilliard
Člen

(Jestli ji přišla říct kam patří tak OK.) Zaprvé mi nemusíš říkat kam patřím. Já to vím moc dobře. (Asi by si na ni neměla tak vyskakovat, ale mísily se v ní pocity. Nejdříve to byl vztek, pak radost, obavy a možná další, jen už nad tím nepřemýšlela. Ta představa, že by se dostala z té žumpy byla nádherná. Potom co dostávala jeden primitivní úkol za druhým, tohle byla královská nabídka.) A zadruhé v tom musí být nějaký háček, ne? Takovéto nabídky nejsou zadarmo. (Nevěděla co jineho říct. Byla to tak dokonalá,že v tom chybělo nějaké to ALE.)

Lucy Mikaelson
Člen

(Samozřejmě. Nic není zadarmo ale to co chce je velmi nicotná cena za všechno co získá. Asi ano neměla by jí připomýnat kde v knanu stojí Lucy a kde Katherine, bylo to dost hnusný ale nemohla si pomoct. Poznala že by upírka naproti ní měla vážný zájem, ale viděla i to že si není jista tím co bude Lucy chtít na oplátku.) ***Háček? Neřekla bych přímo háček, ale ano máš pravdu tyhle nabídky nejsou zadarmo, ale co je dnes zadarmo? Ovšem já ti nabízím místo po mém boku a to co za tento návrh chci je v porovnání s tím nic.*** (Získat si důvěru druhých nebyl pro Lucy nikdy velký problém. Vybrala si jí aby byla první které dá nabídku na vyšší post v klanu. Možná by přeci mezi nimi mohlo vzniknout přátelství, ovšem na to bude myslet někdy jindy na tady a ted, když jí potřebuje jako spojednce. Moc dobře věděla jaké úkoly plní ted, měla ještě v živé paměti jak je musívala plnit ona. Lehce se oklepala, aby zahnala pachut starých časů. A pohlédla na Katherine s očima plných očekávání, jak zareaguje na její poslední slova.)

Katherine Havilliard
Člen

(Mohla na ni jen nevěřícně hledět. Takže měla být její pobočnicí, jestli to dobře pochopila. Pobočnice Lucy Mikaelsnové znělo to hezky. Co ale jen mohla od ní chtít? Řekla to sama že je tam dole, tak co by jí mohla nabýdnot? Byla by blázen kdyby to nepřijala.) Nebudeme chodit kolem horké kaše. Tak mi řekni co ode mě potřebuje slavná Lucy Mikaelsnová. (Milovala sarkasmus. I když některým lidem s tím už lezla na nervy, bavilo jí to. Se znuděným výrazem na ni hleděla, co je to nic co po ni chce)

Lucy Mikaelson
Člen

(Říká se že sarkazmus značí potenciál, něco na tom bude. Je jen málo lidí kteří jí provokovali a vyšli z toho se všemi končetinami, ani nevěděla proč, ale od Katherine jí to skoro nenutilo utrhnou jí hlavu, ikdyž tušila že v tom bude i něco víc. Nikdy by si to nepřipustila, ale Lucy v Kat viděla sama sabe a to byl další důvod proč si jí vybrala jako první. Věděla moc dobře co dělá, možná někdy zapomněla na své priority, ovšem hned se zas vrátila na tu cestu po které došla až sem, neměla v úmyslu uhnout nebo se dokonce vracet.) ***Dobře. Chceš abych to na tebe vychrlila hned. Proč ne.*** (To že se jí chystala říct věc na které pracovala tak dlouho bylo značně znepokující ovšem jak jinak by si jí mohla přiklonit na svou stranu?) ***Mám v úmyslu vytvořit elitní jednotku, která může dosti pomoct našemu klanu ve válce. To co od tebe chci je aby jsi se stala první členkou tohoto spolku a později mi pomohla vycvičit další potencionální členy. Plus tvou oddanost a věrnost. A já ti za to dám místo na výsluní, pozici v klanu a jistý vliv.*** (S lehkým úsměvem nechala doznít svá poslední slova a opět usrkla ze sklenice s vínem. Podrobnosti jí může říct potom, ted ale jen sledovala jak se k tomuto Katherine postaví.)

Katherine Havilliard
Člen

(Dokázala na ni jen hledět s otevřenou pusou. Čekala, že to nebu jen tak nějaká prkotina, ale tohle to nečekala. Znělo to úžasně, jen měla kapku problém s tou oddaností. Pořát tam ale bylo to místo na výsluní, což Katherine hodně lákalo. Tato nabídka patřola k těm co se neodmítají.) Jestli stačí jen to, že ti budu věrná a že ti pomůžu vycvičit další uchazeče, tak to beru. (Lehce se na Lucy usmála a konečně se napila vína co leželo na stole.) Ale mám svou malou podmínku. Dokud to nebude odsouhlaseno Matthiasem tak bych byla ráda, aby nikdo nevěděl, že jsem v té tvojí jednotce. Mám svých problémů dost a když se tohle posere tak nepotřebuju, aby přišli další. (Možná byla trochu náročnější, ale potřebuje malou pojistku. Pro všechny případy. Teď mohla jen čekat jak na tu její ,,malou” podmínku zareaguje.)

Lucy Mikaelson
Člen

(Musela se se usmát, ano čekala jistý šok z její strany, ale opravdu ne takovýto. Párty může začít, konečně se dal její plán do pohybu, čekala dlouho, přesněji 15 let než to bude moct udělat, ale na nejlepší věci se vyplatí počkat. A co se týče její podmínky, samozřejmě že se to nesmí nikdo dozvědět dokud si nebude jistá že to obstojí před vůdcem neudělá nic co by mohlo přitáhnout nechtěnou pozornost. Nejenže by to bylo neuvěřitelně hloupé ale hlavně riskantní. A nemohla dát všanc celou svou práci, svůj život a už vůbec ne život Katherine, byla na její straně a proto za ní Luc cítila jistou zodpovědnost. Možná to bylo také z toho důvodu že jí před 100 lety byla zabita její mladší sestra a žal, který jí v té době rval srdce na kusy byl tak nesnesitelný že se zapřísáhla že se to už nikdy nestane.) ***Senzace.*** (Řekla s úsměvem.) ***A jistěže, nikdo o tom nesmí vědět, obzvláště vůdce ne. Problémy máme všicni*** (Vyslovila to s nadhledem, možná až laksností.) ***a nikdo nestojí o další takže to musí zůstat jen mezi námi. Alespon do té doby než se mi podaří sehnat čarodějku která podpoří naši věc. *** (Schválně zdůraznila slovo ,,naši” aby bylo jasné že ted jsou tým.)

Katherine Havilliard
Člen

(Divila se, když řekla že o tom nemá nikdo vědět a hlavně ne vůdce. Kdyby s ní netáhla za jeden provaz, tak by se jí celkem líbilo prásknout ji. Nechtěla s ní řešit na co potřebuja čarodějku, zas tolik jí to nezajímalo. To co jí zajímalo bylo hlavně to že by se dostala do lepšího postavení. Ano, byla trochu sebestředná, ale občas dokázala být týmový hráč. Když dojedla a dopila zvedla a řekla jí jednoduše.) Byl to celkem příjemně strávený večer. Až budeš něco potřebovat, víš kde mě najít. Jinak by nebylo dobré se často vídat. Mohlo by to vzbudit podezření. Zatím se měj hezky Lucy. (Nečekale až jí odpoví a odešla z restaurace. Toto malé setkání jí celkem zvedlo náladu.)

Lucy Mikaelson
Člen

(Ok. Trochu vychování by jí neuškodilo ale za to asi může to že strávila 90 let na stejné pozici a to mezi spodinou klanu, ale Lucy nepříslušelo soudit kdyby tehdy nezabila toho upíra který šel po vůdci, asi by byla tam kde je ted ona. Jenže ona ho zabila a tím ohromila Matthiase natolik že se jí rozhodl vycvičit v zabijáka první třídy. Tím také získala své dosavadní postavení. Co jiného si přát? Vůdce jí věří, dostává úkoly té nejvyšší důležitosti a její spolek už má první upírku a kdyby sehnala i čarodějku hned by si objednala šampanské. To že Kat byla pryč jí vlastně ani moc nevadilo ikdyž jí řekla že to bere stále v Luc zůstávala malá část nedůvěry, ale to se časem poddá. Navíc noc je ještě mladá a tak vyrazila ven pro něco lépe řečeno někoho na zub.)

wpDiscuz